Forum jest jedyne w swoim rodzaju. Ilość odwiedzin na poprzednim, teraz na nowym serwerze, a przede wszystkim rozległa tematyka, sposób dyskusji, wymiany doświadczeń, informacji, przeżyć, zdjęć, filmów, materiałów technicznych, ilość aktywnych uczestników, merytoryczna i poza merytoryczna, emocjonalna (jakże ważna) zawartość postów forum, to wszystko potwierdza.
Nie każdy ma ochotę aktywnie uczestniczyć, rejestrować się, pisać posty. Z różnych względów wielu tylko tu zagląda. Wynika to z cech osobowości i potrzeb oraz zainteresowań i możliwości, jakże zmiennych w czasie. Chęć bycia tu i jej forma są i muszą być dobrowolne.
Z tego względu upubliczniłbym (umożliwiłbym oglądanie niezarejestrowanym osobom) archiwum forum ze starego serwera i załączniki do postów na tym serwerze. Dane osobowe każdy podaje w takim zakresie w jakim uważa to za stosowne, i te dane powinny być dostępne zarejestrowanym. Także wiadomości prywatne. Strona graficzna ma mniejsze znaczenie. Wszystko na forum (zawartość i grafikę) możemy i powinniśmy poprawiać i odświeżać.
Muszę powiedzieć, że dzięki forum w ciągu kilku lat poznałem wiele ciekawych osób,z którymi poza forum nawiązałem kontakty towarzyskie, a nawet przyjaźnie, owocujące mejlami, telefonami, spotkaniami. Sama wymiana poglądów, przeżyć, doświadczeń tylko na forum daje mi również wiele radości.