Ponieważ z naszą dyskusją wcięliśmy się w cudzy, INNY temat - zakładam nowy, TYLKO O TYM:
Panowie!
Przepraszam za zamieszanie, ale... pokrętek ODE MNIE - nie będzie.
Dzisiaj byłem u mojego Pana Metalurga, który ..straszliwie mnie przepraszał - że przez tą Jego chorobę narobiły Mu się straszne zaległości w realizacji zamówień .. i że jeszcze nie zrobił mi ich.
Przypominam wpisy o tym (no właśnie w tym cudzym temacie) :
Mam znajomych metalurgów z naprawdę wypasionym parkiem maszynowym (np. potrafią dorobić kaczą kolumnę kierowniczą - z tymi rowkami, które wchodzą na wieloklin maglownicy).
Mam też ORYGINAŁ, który wezmę w kieszeń, pokażę Im i zapytam o cenę wykonania (przy założeniu, że np. 10 sztuk)
Mam te pokrętełka koszt za sztukę to 15 zł . Dostępne prywatnie. Kto chce proszę pisać sms z danymi do wysyłki +wysyłka ma się rozumieć (25zł). Możecie się jakoś skrzyknąć i raz wyślę. (Koszt pokrętełka to 13 zł+ koszty organizacyjne=do równego rachunku 15 zł)
Parę dni temu zdzwoniłem się z Mirkiem. Powiedział mi, że ma NA TYLE DUŻO tych pokrętełek, że "jakby co" - TO ON może je rozesłać do "moich" zainteresowanych.
...A że na dodatek - mój Pan Metalurg, jak usłyszał (bo Mu to powiedziałem, a co) w jakiej cenie zrobił je ktoś inny Mirkowi, to powiedział: "bardzo dobra cena, u mnie by było mocno drożej", to już nie drązyłem co to znaczy "mocno drożej", tylko zabrałem swój wzór i grzecznie się pożegnałem.
Tak więc, podsumowując:
Raz jeszcze przepraszam za zamieszanie
a pokrętki - dla chętnych - są do kupienia u Mirka (taniej, niż by były u mnie..)