Ciepło Panie Noel ale nie gorąco. Jest to Kolonia 1990 r. wiosną okolice katedry św. Piotra i Marii, zdjęcie robił mi kolega na zdjęciu
bin ich 
lub
c'est moi 
tylko że 25 lat młodszy. Jest to jedyne zdjęcie pt. ja i moja kaczka, zeskanowane z albumu a nie z czasopisma. Czasy piękne i beztroskie które mnie ukształtowały. Robiąc te zdjęcie nigdy nie przypuszczałem, że kiedyś się nim pochwalę a dziś jest moją dumą. Mając 21 lat był to pierwszy mój samochód kupiony za 199 marek, rocznik chyba 76 coś koło tego nie pamiętam(a może jeździ u kogoś), by się wyróżnić strzeliłem napis po polsku. Czyszcząc plastyki do teraźniejszej kaczki myślę o starej wtedy niczym się nie przejmowałem, kasy nie było na olej to na szrot i spuścić stary olej do butelki i zalać kaczkę, żona dziś jak wspomina stare czasy to mówi że żółtek był moim najbrudniejszym samochodem - nigdy go nie sprzątałem a tu proszę dziś jak z jajkiem (sam nie zjem entusiowi kupię

). Tak więc Panowie historia zatoczyła koło.
A tak swoją drogą jak jest mapa użytkowników to może zrobić jakąś "top of 2cv" zakładkę/listę zalogowanych cevałkowców ze zdjęciem kaczki i jej rocznikiem(np.zdjęcie auta z przodu a na tablicy rejestracyjnej data produkcji) - wszystkie miały by wyglądać tak samo, można też dodać od kiedy się jest właścicielem? albo coś podobnego. Co wy na to? - pewnikiem znów nie tu piszę