Witam ! Na wstępie muszę przeprosić za moją dłuższą nieobecność i usprawiedliwić ją. Ciężko było mi znaleźć czas .. Rano do szkoły po szkole prosto do siedziby VW Racing Polska(napiszę tak - bardziej światowo xd), a po powrocie jeszcze czasem do swojego warsztatu lub organizacja spraw związanych ze zlotem. To tak : co do zakupu dawcy to tylko i wyłącznie musiałby być gdzieś w Polsce ... Moja Dajana jest raczej dobrą bazą do remontu i nie widzę aż takiej potrzeby - wiadomo niby zawsze lepiej miec drugi egzemplarz w razie "w" , ale nie chcę pchać się w koszta. Blacha jest średnia, ale nie ma tragedii. Robiliśmy już gorsze projekty, a tu na plus mówi przede wszystkim konstrukcja 2cv ałek, które są bardzo proste w odbudowie ( tak czytałem : na ramie , bez nowoczesnych dupereli). Dlatego wolę gromadzić części- narazie nie mam parcua na remont. Chciałbyk wszystkim serdecznie podziękować! Forum jest wspaniałe i na prawdę nie spodziewałem się tak pomocnych forumowiczów

Co do tej Dyane w Polsce to jakoś mi się nie widzi ... Do pełni szczęścia też wymaga delikatnego remontu .. Poza tym przód jakoś tak nisko leży :p i moje kolejne pytanie .. czy wszystkie Dyane miały z tyłu nad błotnikami chromowane wstawki ? Nurtuje mnie to pytanie od dobrych kilku miesięcy bo u mnie to coś jest zamalowane i takie nierównoległe - jakby było jakąś uszczelką z kedry ...tutaj na tej czerwonej też tego nie ma i na zlocie w Wielkopolskim gdzie był mój kumpel i sfotografował przepiékną Dyane też nie zauważyłem tych listewek ...