Każdy z nas w okresie zimowym stara się dopieszczać swoją 2cv-kę ,aby w sezonie śmigała i wyglądała jak najlepiej.
Ja w tym roku postawiłem na tapicerkę, bo ile można się bujać z pokrowcami ,które nie do końca spełniają swoje zadanie...
Na tapicerkę czaiłem się już w Toruniu, ale ostatecznie padło na nowy dach.
Kiedyś rozmawiając z naszym kolegą z forum Gusto (Olek Gdańsk) tak od słowa do słowa padło hasło ja ci uszyję "a co znasz się na tym? " a on TAK

mam odpowiedni sprzęt sobie też uszyłem, a tak w ogóle jestem kucharzem...

Ok. wchodzę w to, ale mają być jak w oryginale a nawet lepsze, bo za życzyłem sobie aby tył kanapy był też zakryty.
Olek zaczął działać, byłem na bieżąco informowany o postępach prac, po 2 tyg. Olek mówi podaj adres tapicerka gotowa, ale że był to okres świąteczny z paroma dniami wolnymi zapadła decyzja że przyjadę osobiście , tym bardziej że nasz kolega prowadzi w Gdańsku mały hotelik, a ja jeszcze nigdy zimą nie byłem nad morzem.
Jadąc wiedziałem że nie będzie lipy z tapicerką bo wcześniej pokazywał na fotkach co i jak, ale dopiero jak zobaczyłem na miejscu to byłem pełen uznania, fajny gruby materiał, wykonanie perfekcyjne i jeszcze na dodatek z tego samego materiału uszyta półka w gratisie i to wszystko dużo taniej jak na aukcjach czy u lokalnych tapicerów. Nad morzem spędziłem w miłym towarzystwie 3 dni i wróciłem do domu
Dziś już fotele siedzą w kaczce wyglądają super i korzystając z ładnej mroźnej pogody wyjechałem z garażu by nacieszyć się trochę

Jeśli ktoś z was potrzebuje tapicerkę do swojej kaczuchy to uderzać do Olka Polecam !!!